Ombudsteam

Dongen


“Wij worden niet gehoord!” is een op alle fronten vaak te beluisteren klacht. Zowel de politiek als allerlei instanties en personen waarvan we afhankelijk zijn, lijken zich hieraan schuldig te maken. Zolang we gezond zijn, werk hebben, geen geldzorgen en ons leven prettig verloopt, is er niets aan de hand. Maar als het tegenzit en we met moeite het hoofd boven water kunnen houden, dan willen we niet in een cafetaria terecht komen waar het antwoord op “onze honger” al kant en klaar ligt. Dan hebben we er behoefte aan dat er geluisterd wordt naar ons eigen verhaal. Het verhaal over onze eigen feiten, onze gevoelens, onze eigen mogelijkheden en beperkingen. Kortom: dan wil ik gehoord worden!

Natuurlijk kan het zo zijn dat instanties en hulpverleners niet of onvoldoende naar ons luisteren, omdat ze te veel oog hebben voor regels, voorschriften en eigen vooronderstellingen. Terecht dus dat zij daarop aangesproken worden om zich beter van hun taak bewust te worden.

Daar staat echter tegenover dat wij, de burgers, daarin ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Wij moeten onszelf sterker maken. Niet alleen in het aanklagen, maar ook om voor onze klachten en noden op te komen. Daarvoor moeten ze concreet hoorbaar en zichtbaar gemaakt worden.

De ombudsman wil u daar graag bij helpen en komt bij u aan huis om naar uw verhaal te luisteren. Hij laat u uitpraten, maar als u geen woorden meer kunt vinden dan stelt hij onbevooroordeeld vragen en geeft ideeën om u verder te helpen. Zo ontstaat een duidelijk verhaal waarmee u zich kunt laten horen bij de betreffende persoon of instantie waar uw nood behartigd kan worden. De ombudsman begeleidt u daarbij zolang als nodig is.

Wilt u ook “gehoord worden”? Bel 06-49738240 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

twitter logo

InfofolderOTD

facebook

Allle rechten voorbehouden