Ombudsteam

Dongen


Het ombudsteam is de afgelopen zomermaanden betrokken gebleven bij diverse problemen en vragen van inwoners. Nu is het echter ook weer tijd om actief van ons te laten horen, o.a. via deze rubriek.

De gemeente Dongen heeft gedurende de zomermaanden niet stil gezeten en heeft er veel werk van gemaakt om alles recht te zetten wat er mis is gegaan met de kwestie “Huishoudelijke Hulp”.
Alle betrokken personen hebben 2 keer een informatieve brief gekregen met daarin de toezegging dat de ondersteuningsbehoefte opnieuw wordt bepaald volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo 2015).

Uitstekend werk van onze gemeente!
Maar het ombudsteam blijft toch altijd waakzaam en wil voorkomen dat er iemand buiten de boot valt. Daarom vragen wij er hier nog een keer aandacht voor.

Het is onze ervaring dat informatie in folders, in kranten en zelfs in op naam gestelde post lang niet altijd op de plek terecht komt , gelezen en begrepen wordt door de persoon die de informatie ( in dit geval de huishoudelijke hulp) juist het meest nodig heeft. Onvermogen, teleurstelling, schaamte en onzekerheid blijken vaak een belangrijke reden waarom iemand (nog) niet op b.v. de voornoemde brieven heeft gereageerd.

Ook met dit artikel zal het precies hetzelfde gaan. De personen die buiten de boot dreigen te vallen en die wij juist daarom zo graag willen bereiken, lezen het niet of denken op grond van eerdere teleurstellingen dat het toch niks zal uithalen.

Daarom doen wij een nadrukkelijk oproep aan iedereen die dit wel lezen : kijk om u heen en maak een inschatting van mensen waarvan u denkt dat ze een kans op Huishoudelijke Hulp in het kader de Wmo mislopen. Spreek die mensen er op aan en stimuleer ze en/of verwijs ze naar het ombudsteam. Ook kunt u contact met ons opnemen om samen te kijken hoe iemand op een discrete manier hierop benaderd kan worden. Immers: IN DONGEN DOEN WIJ DE DINGEN SAMEN!
06-49738240 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

twitter logo

InfofolderOTD

facebook

Allle rechten voorbehouden