Ombudsteam

Dongen


(Weekblad voor Dongen, februari 2016)

Met plezier kunnen we melden dat er veel positieve reactie zijn binnengekomen op ons artikel in dit weekblad van 14 januari jl. Met de eerste aanmeldingen zijn we inmiddels volop aan de slag gegaan.

BLAUWE ENVELOP: Alarmerende berichten in de media hebben de indruk gewekt dat de belastingaangifte over 2015 niet meer op papier, maar digitaal aangeleverd moet worden. Dit klopt niet helemaal. Volgens de huidige regeling kan er nog 2 jaar ook op papier aangifte worden gedaan. Ondertussen wordt er van meerdere kanten actie ondernomen (o.a. door ons) voor maatregelen die meer op persoonlijke mogelijkheden van mensen zijn afgestemd.
Binnenkort zal bij iedereen zoals gewoonlijk weer de BLAUWE ENVELOP van de belastingdienst in de bus vallen en kan er dus gewoon op papier aangifte worden gedaan. Mensen die zich nu toch ongerust maken of vragen hebben kunnen zich bij het Ombudsteam melden.

“ALGEMENE TOEGANKELIJKHEID”: In januari jl. is het VN-verdrag voor mensen met een beperking aangenomen. En daar bleef het niet bij: een meerderheid van de Tweede Kamer steunde ook het voorstel van Otwin van Dijk om 'algemene toegankelijkheid' wettelijk vast te leggen. Daarmee wordt toegankelijkheid de norm en ontoegankelijkheid de uitzondering. Een historisch moment voor mensen met een beperking (blind, rolstoel, rollator). Het ombudsteam zet zich er voor in dat de gemeente Dongen de uitvoering hiervan voortvarend ter hand gaat nemen. Belanghebbenden worden uitgenodigd om zich met hun wensen bij het Ombudsteam te melden.
Tel: 06-49738240 en E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

twitter logo

InfofolderOTD

facebook

Allle rechten voorbehouden